CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

donderdag 31 december 2009

Kokos koekjes


Benodigdheden:

250g margarine

150g suiker

1 z vanille suiker

1 eierdooier

3 el kokosmelk

300g bloem

4 el geraspte kokos

½ tl gember

Schil van 1 citroen

Voor het glazuur:

100g poedersuiker

1 el heet water

Bereidingswijze:

1. Klop de margarine met de suiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eierdooier en de kokosmelk toe.

2. Meng de bloem, geraspte kokos, schil van de citroen en gember samen, en voeg het aan het margarine mengsel toe.

3. Verpak het deeg in folie en zet het voor een uur in de koelkast. Je kunt het deeg ook een hele nacht laten staan. In dit geval moet je het een half uur op kamertemperatuur laten komen voor je ermee begin te werken.

4. Verwarm de oven op 175 graden.

5. Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier. Neem een glas en besmeer de onderkant van het glas met boter en bestrooi het met bloem. Maak de bolletjes plat met de onderkant van het glas.

6. Bak de koekjes voor 15 minuten.

7. Klop de poedersuiker en het water met een mixer en versier de koekjes. Bestrooi ze eventueel met kokos.

Smakelijk eten!